Van welk materiaal moet mijn voordeur gemaakt zijn?

Van welk materiaal moet mijn voordeur gemaakt zijn?

De voordeur, nu niet bepaald het eerste waar we aan denken bij ons huis. Onze aandacht gaat toch eerder uit naar de badkamer, woonkamer, keuken of tuin. Dat is ook allemaal niet zo gek, immers wonen en leven we in deze ruimtes en niet in onze voordeur. Toch kan het wel eens verstandig om wat aandacht aan je voordeur te besteden. 

Waarom? Nou, de meeste voordeuren zitten al vele jaren, soms zelfs decennia, in je woning. Waarschijnlijk heb jij de voordeur nog niet één vervangen in je woning terwijl je er misschien al wel vele jaren woont. Dit zou je toch wel eens moeten doen, want de voordeur is ook aan verwering onderhevig. 

In dit artikel vertellen we je dan ook even kort waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe hoge kwaliteit voordeur. Van welk materiaal zouden zowel een hoge kwaliteit voordeur als wel goedkope kozijnen gemaakt moeten worden? Hier bespreken we het. 

Kunststof of hout?

Niet lang geleden werden de meeste voordeuren van hout gemaakt. De kans is dan ook groot dat de voordeur in jouw huis ook van hout gemaakt is. Maar de meeste nieuwe voordeuren worden niet meer van hout gemaakt en dat is ook om een reden. Hout is namelijk veel onderhouds intensiever en is minder duurzaam dan kunststof. Daarom zien we dat hedendaags de meeste hoge kwaliteit voordeuren gemaakt worden van kunststof. 

Kunststof heeft als voordeel dat het dus minder onderhoud nodig heeft en ook nog eens super duurzaam is. Met een nieuwe hoge kwaliteit voordeur als wel goedkope kozijnen van kunststof kun je dus vele jaren vooruit.

Maar er is nog een voordeel. Kunststof is namelijk helemaal geen lelijk materiaal, maar kan er erg smaakvol en strak uitzien. Afgelopen jaar zagen we dan ook dat de kleur zwart een absolute woontrend was op het gebied van goedkope kozijnen. Deze trend zal zich volgend jaar blijven doorzetten, dus sla je slag snel.

Reacties zijn gesloten.