3 Tips voor het inrichten van een huis.

3 Tips voor het inrichten van een huis.

Een huis (opnieuw) inrichten is een leuke bezigheid. Je gaat oriënteren, legt mogelijkheden naast elkaar, kijkt hoe combinaties uitpakken en maakt uiteindelijk je keuze. Maar je woning inrichten is ook niet iets wat je zo maar even doet. Welke tips helpen jou daarbij? We zetten ze voor jou op een rij.

 

1. Stel je budget vast

Het is verstandig om eerst eens over geld na te denken voordat je gaat oriënteren. Niet de leukste bezigheid, wel een hele belangrijke. Hoe jammer zou het immers zijn als je je droominterieur hebt samengesteld, maar schrikt van het prijskaartje onderaan de streep? Als er een bedrag staat dat je niet kan of wil betalen, is dat niet alleen teleurstellend. Je kan ook nog eens helemaal opnieuw beginnen, tenzij je iets kunt vervangen door een goedkopere optie. Als je je in financieel opzicht alles kunt veroorloven, is dit uiteraard niet van toepassing. Maar voor de meeste consumenten geldt dat een budget bepalen een belangrijke eerste stap is. Het zorgt ervoor dat je iets kiest wat je mooi vindt én wat past bij jouw portemonnee. Het werkt het beste als je niet alleen een totaalbedrag voor jezelf benoemt, maar ook een grove verdeling per meubelstuk of per kamer. Bepaal wat die gave nieuwe bank mag kosten en hoeveel je voor die hippe kast wil uitgeven.

2. Trendy of tijdloos?

Wil je het nieuwste van het nieuwste, het hipste van het hipste? Leuk, je krijgt vast veel bewonderende reacties op je nieuwe interieur. Of kan je de modernste trends weerstaan en kies je voor een inrichting van je huis die je over vijf of tien jaar ook nog mooi vindt? Ook hier hangt een financieel plaatje aan vast. Als je immers over twee jaar bent uitgekeken op wat toen helemaal in was, ga je opnieuw geld uitgeven. Met tijdloze keuzes ben je langer tevreden. Een tussenweg is een interieur dat lang meegaat, combineren met trendy accenten. Hierbij kan je denken aan een lamp, een kunstwerk, een kleurrijke mat en hippe snuisterijen op tafel en aan de muur.

3. Maak een moodboard

Heb je nog helemaal geen idee wat je wil? Geen paniek, begin met het maken van een moodboard waarop je alles verzamelt wat je tegenkomt en mooi vindt. Hoe langer je dit doet, hoe meer er een totaalplaatje ontstaat dat past bij waar jij blij van wordt. Een moodboard kan je uiteraard fysiek samenstellen, door letterlijk te knippen (uit woontijdschriften bijvoorbeeld) en te plakken. Maar online biedt een app als Pinterest daarvoor hele moderne mogelijkheden. Met jouw moodboard bij de hand wordt het vervolgens een stuk makkelijker om stappen te zetten naar jouw nieuwe interieur.

 

Reacties zijn gesloten.